luni, 9 mai 2016

Remember 2015

Ororile suferite de evrei în timpul Holocaustului nu se uită și nu se iartă niciodată, mai ales dacă tu însuți ești evreu. Este și cazul unor venerabili domni, aflați într-un cămin de bătrâni, care hotărăsc să facă ei dreptate în cazul unui nazist de la Auschwitz care a scăpat de a răspunde pentru crimele sale datorită faptului că și-a schimbat numele și s-a ”pierdut” în Statele Unite. Unul dintre ei suferă de demență iar celălalt este imobilizat în scaunul cu rotile. Așa că bătrânul din scaunul cu rotile, dar cu mintea întreagă, îi scrie celui cu demență, dar cu picioarele încă bune, instrucțiunile cum să procedeze, pas cu pas, la uciderea nazistului.
De aici începe aventura tomnatică a bătrânului cu demență care fuge din azilul de bătrâni și călătorește prin toată America, ba chiar trece și granița în Canada, în căutarea criminalului de demult reușind, cu toată urmărirea poliției alertată de familie, să-l identifice pe acesta și să-l confrunte cu propriul trecut. Acesta e momentul când filmul are o întorsătură a poveștii care îi conferă un mare plus, dar pe care nu o voi menționa pentru a nu strica plăcerea celor care vor dori să vadă filmul.
Deși este al nu știu câtelea film despre evrei și Holocaust, acesta are o idee originală care, cel puțin mie, nu mi-a dat deloc o impresie de déjà vu. Deci, e de urmărit!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu